Magnesium een onmisbaar mineraal

Waarom is magnesium onmisbaar? 

Magnesium is betrokken bij meer dan 200 biochemische processen in je lichaam EN is als eerste mineraal dat bij stress geroofd wordt! Daarom is het zo belangrijk om te checken hoe dit mineraal er bij jou voor staat! 

🔎Een aantal symptomen van een tekort zijn:

-Minder focus en sneller dingen vergeten, misschien zelfs wel brainfog?
-Meer lusteloosheid -> magnesium is namelijk onmisbaar voor je mentale welzijn! 
-Meer last van spier- of gewrichtspijnen? 
-Lagere energie overall 
-Hoofdpijn
-Spierkrampen (vaak in de benen)

En het lijstje is nog langer! 

Het bijslikken van magnesium is afhankelijk van hoeveel je bijvoorbeeld sport, hoe je slaap is, hoe veel stress je hebt etc. Ook de vorm is van belang. Er zijn veel vormen op de markt die niet goed worden opgenomen. Magnesium oxide is hier een voorbeeld van en wordt vaak gebruikt in bepaalde multi's of magnesium op zichzelf staand. Het is van belang dat de magnesium de bloed-hersenbarrière passeert en zo in het hersenweefsel wordt opgenomen.

Must do: neem de magnesium 's avonds voor het slapen gaan zodat je nog lekkerder en dieper in slaap valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×