Trajecten & tarieven

Werkwijze

Als mens ben je uniek en behoef je je eigen traject met opbouw en invulling. Ik raad je daarom aan om een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen voordat bepaalt kan worden welke route kan worden belopen. 

Losse Consulten Vrouw Hormoon Totaal Traject Man Hormoon Totaal Traject Darm Screening Package Intensief 6 Maanden Traject Voeding Intolerantie Traject Prijzen onderzoeken

Losse consulten

– Uitgebreide intake:        €119,-
– Consult:                          €99,-
– Kort consult 30 min:     €79,-

* Er kunnen ook altijd gecombineerde trajecten worden afgenomen zoals een darm of hormoontraject. Deze kosten worden dan in mindering gebracht van het traject.

Vrouw Hormoon Totaal traject

Een disbalans van hormonen zijn vaak een trigger voor chronische klachten- en ziekten. Er is een grote relatie tussen de hormonen en de darmen, de lever, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de stress- as.

Heb je libidoproblemen? Heb je last van menstruatieproblemen of overgangsklachten? Sta je moe op? Heb je meer vet bij je heupen en billen? Heb je last van suikercravings? Voel je je opgejaagd, terwijl je geen stress hebt? Dit is een greep uit de indicatoren die horen bij een hormonale disbalans.

 • Een uitgebreide intake
 • Onderzoek om in kaart te brengen welke triggers het systeem ongewenst belasten.
 • Het analyseren en opstellen van een op maat gemaakt behandelplan naar aanleiding van de diagnose
 • Vervolgconsult
 • Derde telefonisch consult

Prijs: €295,- incl 21% BTW (exclusief bloedonderzoek)

Man Hormoon Totaal traject

Hormonen spelen een sleutelrol in het functioneren van verschillende lichaamsprocessen. Het is dan ook achterhaald dat hormonen alleen bij vrouwen uit balans kunnen raken. Mannen kunnen hier net zo goed last van hebben. Een aantal voorbeelden waar dit aan te merken is zijn libidoverlies, een verminderde ambitiedrive, borstvorming, meer buikvet, suikercravings, moeilijk om spiermassa op te bouwen en minder energie.

 • Een uitgebreide intake
 • Bloedonderzoek om uit te zoeken hoe de hormoonbalans is
 • Het analyseren van de uitslagen plus het opstellen van een op maat gemaakt plan van aanpak
 • Vervolgconsult
 • Derde telefonische consult

Prijs: €295,- incl 21% BTW (exclusief bloedonderzoek)

Darm screening package

De darm is de basis van je lichaam. Hier huist je immuunsysteem, worden je neurotransmitters aangemaakt en heeft dit grote invloed op je hormoonhuishouding. Hoe je in je vel zit, hoe je presteert, hoeveel energie je hebt, hoe je slaapt en ga zo maar door is dus afhankelijk van de darm!

De wetenschap is er tegenwoordig duidelijk in: er bestaat een verbinding tussen de hersenen en de darmen. Dit wordt de ‘hersen-darm-as’ genoemd. Binnen deze hersen-darm as speelt communicatie met de darmflora, het geheel van in de darm aanwezige goede en slechte bacteriën, een belangrijke rol. Darmtherapie is erop gericht op het darmmilieu en de darmflora te optimaliseren.

Met behulp van een ontlastingsonderzoek wordt de darmfunctie en darmflora in kaart gebracht. Ook is het mogelijk om op basis van dit ontlastingsonderzoek gericht te kijken naar mogelijke voedingsmiddelintoleranties of allergieën.

 • Een uitgebreide intake
 • Ontlastingsonderzoek om het microbioom in kaart te brengen
 • Analyseren van de onderzoeksuitslagen plus het opstellen van een op maat gemaakt plan van aanpak
 • Vervolgconsult
 • Een derde telefonisch consult

Prijs: €295,- incl 21% BTW (exclusief onderzoeken)

Intensief 6 maanden traject

Loop je al langere tijd met verschillende gezondheidsklachten rond waarvan je niet weet waar het vandaan komt en ook nog geen oplossing hebt kunnen vinden? In dit Intensief 6 maanden traject wordt van A tot Z uitgezocht hoe jouw lichaam in elkaar steekt en op welke manier je het beste uit jezelf kan halen. Dit verhoudt zich niet alleen tot het oplossen van je gezondheidsklachten maar ook om meer energie te krijgen en meer welbevinden. Hierbij leer je hoe je je lichaam in balans kan houden om preventief chronische (toekomstige) ziekten te weren.

 • Een uitgebreide intake
 • Afname labonderzoek- en of ontlastingsonderzoek op verschillende facetten
 • Analyse en doornemen van de onderzoeksuitslagen plus op een op maat gemaakt plan van aanpak
 • Maandelijks een consult van 30 min

Prijs: €620,- incl 21% BTW (exclusief bloedonderzoek)

Onderzoeken

Bloed- en speeksel onderzoeken

Voedingintolerantie-onderzoek 69 voedingsmiddelen €195,40

Histamine intolerantieonderzoek €113,60

Schildklierprofiel €115,70

Schildklierprofiel plus €194,70

Hormoonprofiel vrouw €125,50

Hormoonprofiel man €124,40

Adrenale stress index €132,00

Homocysteïne €65,00

Vetstofwisselingscreening €115,60

Insuline gevoeligheid onderzoek €110,20

Neurotransmitter onderzoek €166,70

Vitamine D3 €58,00

Vitamine B12 €48,00

Mineraalanalyse – mineralen en spoorelementen zoals magnesium, zink, selenium en 4 toxische zoals nikkel en kwik €175,70

Mestcelactivatiesyndroomonderzoek €249,60

Lever-pancreasscreening €112,70

 

Fecesonderzoeken

Prikkelbaar Darm Syndroom pakket €165,90

Darm screening basis (verteringsresten, pancreas elastase, galzuren, Alfa-1-antitrypsine, calcoprotectine, sIgA. €184,60

‘Leaky gut’ screening €175,80

Darmscreening microbioom ALL in one €498,50

Helicobacter Pylori €54,00

* Dit zijn een greep uit de onderzoeken die Mind Your Health aanbiedt. Wij werken niet met EMB testen. Dit wordt namelijk gedaan door middel van een vingerpriktest waardoor geen expliciete waarden uit het bloed naar voren komen. Dit is niet wetenschappelijk onderzocht maar een energetisch onderzoek en kan daarom niet het reguliere bloedonderzoek vervangen.