De lymfen & vasten

Heb je dat je vaak moe opstaat ’s ochtends en sowieso je energie lager is? Last hebt van een langer aanhoudende spierpijn? Huidklachten zoals eczeem ervaart? Vaker verkouden bent of grieperig? Gezwollen lymfeklieren en hoofdpijn of migraine? Maar ook slechter slapen en een doffere huid. Grote kans dat je lichaam alle afvalstoffen niet helemaal goed afvoert.Het lymfestelsel regelt de transportwerking van het bloed en regelt ook de immuniteit van het lichaam. Lymfeklieren zitten in al onze cellen en organen! Een lymfeklier is een soort van tussenstation van de lymfevaten en werkt als een filter voor de aanwezige bacteriën, dode of geïnfecteerde cellen en andere lichaamsvreemde stoffen.Om dit systeem te resetten is het goed om geregeld te vasten. Waarom is vasten dan zo goed? Door langere tijd niet te eten worden je witte bloedcellen (leukocyten) geactiveerd waarbij deze micro organismen en bacteriën opnemen en verteren. Dit proces wordt fagocytose genoemd. Het betekent letterlijk ‘opeten van een cel’. Niet iedereen is hierbij gebaat en is volledig afhankelijk hoe de hormoonhuishouding is.Om te beginnen is het ban belang om eerst verschillende relevante bloedwaarden te onderzoeken om te kijken hoe het er bij jou bij staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×