Over mij

Ik ben Talisa. Ik heb sinds mijn moeder tien jaar geleden onverklaarbare klachten kreeg, een gedrevenheid ontwikkeld voor gezondheid – met als doel andere mensen beter maken. Toen mijn moeder naar de huisarts ging om zich te laten testen op allerlei waarden, kwam daar geen resultaat uit. Uiteindelijk is zij bij een orthomoleculair specialist terecht gekomen, die de diagnose stelde dat zij hashimoto (een schildklieraandoening) had. Door deze persoonlijke behandeling is ze van haar ziekte genezen en heeft ze haar energie weer terug gekregen.

Zelf ben ik zelf jaren geleden gediagnosticeerd met PCOS na het stoppen met de pil en had ik last van vervelende klachten als PMS, lage energie, acne, vocht vasthouden, een onregelmatige cyclus en het gevoel altijd ‘aan’ te staan.

De dokter gaf het advies weer aan de pil te gaan om mijn klachten te ‘minimaliseren’. Dit was niet de oplossing wist ik en ben ik zelf op zoek gegaan. Dit was een lange weg met veel zelfstudie, onderzoeken en heb ik verschillende therapieën geprobeerd. Mijn PCOS en PMS zijn verdwenen, mijn menstruatie is regelmatig en mijn energie is sky high. Had ik dit maar eerder geweten!

Ik doe niets liever dan jou hierin helpen! Ben jij klaar om eindelijk geholpen te worden met jouw klachten waar je sinds kort, jarenlang of misschien al een heel leven mee rond loopt? Ben je moe geworden om steeds maar van het kastje naar de muur te worden gestuurd en een pleister voor de wond te krijgen? 

Neem contact op

Wat drijft mij?

De laatste 100 jaar krijgen steeds meer mensen op vroegere leeftijd last van chronische klachten- en ziekten. Dit heeft te maken met verschillende factoren: voedingstoffen in de landbouwgrond zijn veel meer uitgeput, de afgelopen 50 jaar zijn er 100.000 nieuwe chemische stoffen bijgekomen, spanningen in de maatschappij zijn toegenomen door de continue ratrace. Het is nu moeilijker dan ooit om de juiste balans te vinden om enerzijds te kunnen genieten van je leven en anderzijds te letten op je gezondheid.

Vage klachten als moe opstaan, een voedselintolerantie, eczeem etc. zijn vaak indicatoren van een grotere verstoring in het lichaam. Het is belangrijk dat je deze symptomen serieus neemt, omdat dit de boodschappers zijn van je lichaam.

Zelf heb ik Rechten gestudeerd en na mijn studie ben ik beland in een prestatiegerichte baan waar weken van 60 uur de norm waren. Tijdens mijn studie maar ook tijdens mijn werk merkte ik dat ik daar weinig voldoening en geluk uithaalde. In die tijd ben ik ook altijd bezig geweest met de biochemie van het lichaam en werd dit een uit de hand gelopen hobby. Na meer dan 700 verschillende clienten te mogen begeleiden en het volgen van de verschillende opleidingen: Medische Basiskennis, de 4-jarige HBO-beroepsopleiding voor Orthomoleculair therapeut aan de Ortho Linea, Orthomoleculair- Epigenetisch therapeut aan de Ortho Health Foundation, darmtherapie van Biovis, hormoontherapie van Biovis en de BRAIN-Q opleiding van Lucas Flamend heb ik de expertise om gezondheidsproblemen op een holistische manier aan te pakken. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. Deze staat garant voor de juiste opleidingen + ervaring.