Antioxidanten en vrije radicalen schade

Wist je dat vrije radicalen schade het lichaam letterlijk en figuurlijk het snelst veroudert en voor klachten- en ziekten zorgt?

Allereerst: wat is een vrije radicaal? Vrije radicalen zijn moleculen die in het lichaam ontstaan door de afbraak van voedingsstoffen voor energieaanmaak.

Hierdoor verzwakt de buitenlaag van deze moleculen en raken ze een negatief geladen elektron kwijt. Ze krijgen dan teveel positieve lading en gaan zich instabiel gedragen.

Vrije radicalen worden onder andere veroorzaakt door bijvoorbeeld: alcohol, straling, te intensief sporten, roken, bepaalde medicatie en suiker. Doordat vrije radicalen je DNA beschadigen is de kans groot op immuun-gerelateerde ziekten, kanker, depressie, arthritis, atherosclerose, hartziekten, parkinson en alzheimer. Merk je dat je vermoeid bent? Je libido lager is? je sneller veroudert?

Je pijnlijke spieren- en of gewrichten hebt? Dan is de kans groot dat je een hoge vrije radicalen belasting hebt Meet bij een orthomoleculair therapeut altijd je vitaminen, mineralen en toxische stoffen. Vrije radicalen schade kan je alvast verminderen door antioxidanten te eten. Antioxidant bommetjes zijn bijvoorbeeld: blauwe bessen, broccoli, tomaat, koffie, groene thee en min. 80 % pure chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×