Algemeen suppletieadvies op internet?

Ik kreeg laatst de vraag of het prima is om via het internet algemeen suppletie advies te krijgen. Doordat ook supplementen bepaalde stoffen bevatten als mineralen, vitaminen, enzymen, bacteriën kunnen zij bepaalde interacties hebben met andere stoffen. Een voorbeeld hiervan is met andere medicatie zoals sint janskruid met anti depressiva. Het is niet verstandig om dit te doen.

Het is risicovol om eenvoudigweg wat te gaan slikken zonder te checken wat jouw tekorten zijn of misschien wel een te veel hebt aan voedingstoffen. Iedereen reageert weer anders op bepaalde stoffen. Zelf als deze als veilig is bestempeld vanuit de wetenschappelijke onderzoeken!

Door het hebben van een verstoring in de spijsvertering zoals bijvoorbeeld een doorlaatbare darm (iedere dag diarree of juist verstopping), ontstekingen in het maag-darmstelsel of een slechte ontgiftingscapaciteit van de lever/darm of nierfunctie zorgt er ook vaak voor dat nutriënten niet worden opgenomen .

Daarbij is het van belang om te checken of iemand bijvoorbeeld chronisch ziek is, onder de 18 jaar of boven de 45 jaar is, je medicatie gebruikt, je bepaalde allergieën of intoleranties hebt etc. Laat je goed adviseren door een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×