Food for brain

FOOD FOR BRAIN

Wist jij dat je door het eten van bepaalde voeding je BDNF kan stimuleren? En dat juist voeding waarvoor je intolerant bent deze verlaagd?


BDNF (Brain-derived neurotrophic factor) is een eiwitje dat nieuwe hersencellen aanmaakt in je hersenen. Ook beschermt dit eiwit jouw bestaande cellen en helpt dit om weer nieuwe verbindingen in de hersenen aan te maken. Het gevolg hiervan is dat je veel minder snel veroudert, sneller leert en ook nog dingen beter onthoudt. Daarbij beschermt BDNF ook tegen beschadiging van invloeden van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat je flexibeler met stressvolle situaties om kan gaan. Win-win dus!;) 


Er zijn veel verschillende manieren om BDNF te boosten, waarvan voeding een belangrijke factor is. Welke voeding zorgt voor een boost hiervan? Met name voeding die rijk zijn aan flavonoïden. Flavonoïden zijn anti-oxidanten en komen oorspronkelijk uit planten. Ze hebben een bevorderlijke invloed op zowel de fysieke maar ook de cognitieve functies. In welke voedingsmiddelen zit dit?


- Kokosolie en olijfolie
- Zwarte peper
- Bosbessen
- Kokos (deze bevat ook de juiste vetten die dubbel voordeel geven aan de hersenfunctie!)
- Groene thee
- Pure chocolade (minimaal 80 % cacao)
- Kurkuma 
- Rode bessen 


Er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die de BDNF stimuleren maar deze staan hoog in het rijtje! Probeer deze in je dagelijkse leefstijl te integreren waardoor je je BDNF lekker op peil houdt en verhoogd! Wist je ook dat voedingsmiddelen waarvoor je intolerant bent juist de BDNF verlagen?! Je kan dit merken aan een opgezette buik, lage energie en andere klachten. Zoek daarom als eerste uit via een labonderzoek voor welke voeding jij intolerant bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×