Candida

Heb jij last van maagklachten, gasvorming, constipatie of diarree, buikpijn, allergieën, depressie, hypoglykemie (flauw voelen door te weinig koolhydraten) en ben je altijd moe? Grote kans dat jij een overbelasting van candida hebt!
Vaak wordt er niet in eerste instantie aan candida gedacht maar deze schimmel doet meer kwaad dan goed in de darmen..!☠

Wat is candida precies? Candida albicans is aanvankelijk een onschuldige gist die zich in de darmen bevindt maar door verschillende leefstijl factoren zich kan muteren toch een schimmel. Hiermee wordt het milieu in de darm (negatief) beïnvloed, scheidt het toxinen uit en beschadigd het het darmslijmvlies (buitenste laag van de darmen). Dit kan bijvoorbeeld getriggerd worden door bepaalde anti biotica of ander medicijngebruik, een dieet met snelle (geraffineerde) koolhydraten en suiker, STRESS en toxinen van buitenaf.

Wil jij weten of jij een candida overbelasting hebt? De diagnose ”candida overbelasting” kan pas gesteld worden met een ontlasting onderzoek. Hierin worden oa gisten, schimmels en parasieten opgespoord. Candida zal namelijk niet snel worden aangetroffen in het bloed. Bloedonderzoek hierin is dus overbodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×