Voedingrestricties en luisteren naar je lichaam

Ik krijg vaak de vraag van mijn clienten hoe mijn eetpatroon eruit ziet. Ik heb in het verleden altijd gedacht dat restricties goed waren en wilde daarbij graag onder een bepaald gewicht blijven. Hierdoor merk je dat je minder kan genieten van eten en veel strenger bent voor jezelf. Daarom heb ik nu dat ik veel meer naar mijn lichaam luister als ik iets eet en het ook eet wanneer ik daar zin in heb. Hierdoor heb je minder stress en kan je makkelijker loslaten. Dit uit zich niet alleen in je gedachten maar zorgt ook voor je ‘ideale’ gewicht. Tuurlijk heb ik soms momenten dat ik zwaarder ben of lichter maar als ik kan luisteren naar mijn lichaam is dat niet erg. De graadmeter voor mij is mijn energielevel. Is deze hoog? Dan ga ik zo door. Is deze lager? Dan let ik even iets meer op wat ik eet.✅

Het is voor ieder persoon dus anders. Daarbij gezegd hebbende dat het natuurlijk ervan af hangt of iemand gezondheidsproblemen/klachten heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn een hormonale disbalans, darmproblemen, huidproblemen etc. Mocht dit het geval zijn is het goed om de pas op de plaats te maken en bepaalde dingen te laten of juist te eten. Ook is het belangrijk om de oorsprong van het product te kiezen. Zoals dat je bijvoorbeeld kiest wanneer je vlees eet dat het biologisch is en niet volgespoten met additieven. Daarbij is de juiste bereiding ook van belang. Te doorbakken of verbrand eten is erg slecht voor je gezondheid. 🍳

Luister dus goed naar je lichaam wat je nodig hebt, weet welke basis voeding goed voor je is en waar je VEEL energie van krijgt en eet wat je wilt eten op de juiste manier. 💫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×