Welke voeding vermindert een opgeblazen buik?

Ik hoor het helaas te vaak in mijn praktijk: mensen die β€˜s ochtends opstaan met een platte buik, maar β€˜s avonds rondlopen met een harde, opgeblazen buik. Ik wil hierbij voorop stellen dat het BELANGRIJKSTE is om allereerst uit te zoeken wat de oorzaak is door een voedingintolerantieonderzoek. πŸ“ˆ Hierbij wordt er uitgezocht welke soorten voeding LAAGGRADIGE ontstekingen in je lichaam veroorzaken. Dit kan naast het hebben van een opgeblazen buik ook voor allerlei andere klachten zorgen als vocht vasthouden, vermoeidheid, moeizamer afvallen, huidproblemen etc. πŸ—―

Voeding als venkel, artisjok, kersen, ananas, bleekselderij, komkommer, courgette, papaya en kruiden als peterselie, koriander en selderij πŸ’πŸ₯’πŸ“zorgen voor een afname van je opgeblazen buik. MAAR ook is het belangrijk om langzaam op je eten te kauwen (min. 15 x). Ik weet HET, makkelijker gezegd dan gedaan dat kauwen!

Gasvormende voeding als kolen, onrijp fruit, peulvruchten en koolzuurhoudende dranken kunnen ervoor zorgen dat het verergert. KOFFIE drijft vocht af wat weer op z’n beurt kan vormen voor een vertraagde spijsvertering. Drink hier dus een glas water bij. Verhoog daarbij je vezelinname door meer GROENTEN en 2 stuks fruit per dag. Mocht je toch last hebben van je buik helpt hier pepermuntolie en kamille tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×