Vitaminen- en mineralen

VITAMINEN- EN MINERALEN💊 Ik krijg vaak de vraag wat de toegevoegde waarde is van het slikken van vitaminen- en mineralen. Vitaminen en mineralen zijn belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat het lichaam goed functioneert. Ze zijn als het ware de olie die de machine (het lichaam) draaiende houdt. Daarnaast helpt het onder andere bij de energieproductie, een gezonde spierwerking, zenuwfuncties, een sterke mentale balans, je weerstand, de productie van enzymen en hormonen en je stofwisseling. Een tekort aan vitaminen- en mineralen heeft schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Signalen hiervan zijn bijvoorbeeld een chronische vermoeidheid, slechte concentratie en een lage weerstand. Uit onderzoek blijkt dat de MEESTE mensen niet genoeg groente- en fruit binnenkrijgen. Daarbij leven we tegenwoordig in een wereld waarbij frisdrank, snelle maaltijden, veel koolhydraten en veel suiker en transvetten NORMAAL zijn. Daarbij opgeteld is de landbouwgrond ook tegenwoordig veel armer qua voedingsstoffen waardoor groente- en fruit veel minder vitaminen- en mineralen bevatten. Dit ‘slechte dieet’ heeft een negatieve invloed op onze gezondheid, prestaties, energielevel en leidt in veel gevallen tot ernstige aandoeningen- en ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Daarbij leiden verschillende leefstijl-factoren zoals het drinken van alcohol, roken en medicijngebruik tot nog een verder tekort. Het is BELANGRIJK om zoveel als mogelijk verse en onbewerkte voeding te eten in zijn oorspronkelijke vorm met zo min mogelijk toevoegingen.🍅🥑🥝🥒 De meeste vitaminen- en mineralen kunnen namelijk niet zelf door ons lichaam worden aangemaakt en dus betekent dat we deze stoffen door middel van onze voeding. Ondanks dat we er maar kleine hoeveelheden van nodig hebben, zijn deze kleine pilletjes erg belangrijk voor verschillende processen in ons lichaam. Daarbij is is het geen overbodige luxe om uit te laten zoeken hoe jouw vitaminen- en mineralen ervoor staat door middel van bloedonderzoek. 💉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×