VITAMINE C

Vitamine C is vaak een onderschatte vitamine. Terwijl het eigenlijk nummer 1 antioxidant is voor je lichaam en vrije radicalen tegen gaat. Roken, stress, alcoholgebruik, een ongezond voedingspatroon, medicijngebruik, infectieziekten, allergieën en teveel zon zijn een grote veroorzaker van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade aan de cellen veroorzaken. Dit zorgt in eerste instantie voor snelle huidveroudering en vermoeidheid en is een grote veroorzaker van gevallen in ziekten als hart- en vaatziekten, schade aan het zenuwstelsel en kanker.

Het is dus belangrijk om genoeg antioxidanten zoals vitamine C tot je te nemen om deze vrije radicalen te bestrijden. Tekenen van een mogelijk tekort zijn: slaapproblemen, vermoeidheid, bloedend tandvlees, snel spierpijn en blauwe plekken krijgen, slechte wondheling, verminderde weerstand, zwakte bindweefsel en oedeem in benen. Daarbij is vitamine C ook verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen (DAG RIMPELS), voor het behoud van gezonde cellen, weefsels en bloedvaten, helpt het bij de eliminatie van zware metalen zoals nikkel, cadmium, kwik en lood en boost het het immuunsysteem.

Wij kunnen zelf helaas geen vitamine C synthetiseren en zijn wij volledig afhankelijk van voeding. Voeding met vitamine C zijn bijvoorbeeld: vijgen, aardbeien, citroen, grapefruit, boerenkool,
bosbessen en broccoli. Omdat er tegenwoordig te weinig vitamine C in voeding zit (door verarming landbouwgrond oa) is het van belang om dit bij te suppleren. Hierbij is het belangrijk om de juiste VORM tot je te nemen. De meeste vitamine C is niet biologisch verbonden en bevat vaak allerlei toevoegingen en doet op deze manier meer kwaad dan goed. Laat je hierin goed adviseren en doe eventueel een onderzoek om te checken wat jouw waarde is. 📈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×