VERMOEIDHEID

In de praktijk krijg ik veel cliënten die vermoeid zijn. Hierin zie je verschillende soorten moeheid. Het kan bijvoorbeeld gaan om iedere dag moe opstaan (terwijl je goed geslapen hebt), na de maaltijd, na 16:00 uur of gewoon de hele dag door. Deze info is een belangrijke indicator om te kunnen bepalen waar deze moeheid vandaan komt.💡

Een greep uit de verschillende oorzaken is bijvoorbeeld een overbelaste lever- en spijsverteringssysteem. Het hebben van ontstekingen tengevolge van het maag-darmstelsel veroorzaakt een slopende moeheid na de maaltijd.❗Merk je snel dat je bijvoorbeeld lood in de benen hebt na een halfuurtje fietsen? Dan wijst dit op teveel melkzuur door een storing in de energiestofwisseling van de cellen! HALLO spierpijn. Dit gaat gepaard met deze moeheid. Er zijn nog tal van andere redenen door bijvoorbeeld een hormonale disbalans, voeding intoleranties, toxische metalen, bepaalde bacteriën (bijv. de Borrelia -> LYME) etc.

Het is daarom van belang om allereerst te onderzoeken waar deze moeheid vandaan komt voordat je deze weer kan herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×