Ontgifting

Waarom is het ontgiften van je lichaam zo van belang?! Symptomen als: een opgeblazen buik, lage energie, maagzuur, zwakke spijsvertering, slaaptekort/vaak wakker worden (met name tussen 02:00 en 03:00 uur s’nachts), neerslachtigheid, slechte huid (acne of vaal), slechte adem en mindere concentratie wijzen op een slecht werkende lever. Er wordt veel gezegd over ‘detoxen’ waarbij dit vaak gerelateerd wordt aan alleen het drinken van verschillende groenten- en fruitsapjes. Dit is zeker een manier van detoxen maar de vraag is of dit een goede manier is. Het is namelijk geen sinecure om alleen maar liquid foods binnen te krijgen. Je krijgt namelijk in 1 keer een grote dosis (fruit) suikers binnen dat snel je bloedsuikerspiegel doet stijgen waardoor je energie spoedig weer AFNEEMT en je opnieuw trek krijgt. Het is van belang om een aantal facetten toe te passen. ALLEREERST voeding. Ik ben een voorstander van het minderen tot vermijden van dierlijke eiwitten en het meer eten van (veel) groenten en fruit. Ook is het goed om minimaal 14 tot 16 uur tussen je avondeten en ontbijt in te laten zitten (intermittent fasting) -> je zorgt zo namelijk ervoor dat je ”slechte cellen” worden geëlimineerd. Over dit onderwerp meer informatie in het volgend artikel. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste plantaardige vetten (zoals avocado en noten), complexe koolhydraten (bijv. peulvruchten en groenten) en volwaardige eiwitten binnenkrijgt zodat je niet inlevert op je voedingsstoffen. Het is daarbij BELANGRIJK dat je koffie of andere cafeïne producten even laat staan of vermindert tot 1-2 kopjes per dag, alcohol vermijdt, extra water drinkt, suikers – transvetten – E-nummers. – te veel zout – gefrituurde voeding laat staan en niet meer dan 2-3 keer per dag eet zodat je spijsvertering rust krijgt. Hierdoor kunnen alle afvalstoffen zich makkelijk laten afvoeren vanuit de darmen naar de lever. Let wel: hierbij is het belangrijk om aanvullende supplementen te nemen om die lever en nieren zo goed mogelijk te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×