DE NIEREN

Vaak worden bij klachten niet direct aan de nieren gedacht. Terwijl de nieren super belangrijk zijn om afvalstoffen uit je bloed te filteren, de zout- en vochthuishouding te reguleren, de bloeddruk te regelen, en de zuurtegraad in je bloed te regelen en zorgen zij voor sterke botten. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, broze botten, slagaderverkalking of diabetes is dat vaak de oorzaak van je nieren! Daarbij kan ook medicatie alleen goed en veilig zijn werk doen als je nieren goed functioneren. Het is daarom van belang om ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’S) en bepaalde anti biotica zo min mogelijk te nemen aangezien deze schadelijk zijn voor de nieren. Ook kunnen bepaalde extracten (zoals brandnetel) goed zijn om de afvalstoffen in de nieren af te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×